2014. július 7., hétfő

Sárgaborsó főzelék debreceni párossal

Néha nagyon megkívánom a sárgaborsó főzeléket, ezért készítettem.




Hozzávalók:
1/2 kg sárgaborsó

bors
egy darab füstölt szalonna, vagy hús
liszt
olaj vagy zsír 
debreceni páros

Elkészítés:
Előző este be kell áztatni a borsót, jó bő lébe kell beletenni, mert nagyon sokat felszív. Az áztatólével együtt feltesszük főni, ha kevésnek látjuk a vizet, tegyünk még rá. Fedő alatt a füstölt áruval majdnem készre főzzük. Zsiradékban világos rántást készítünk, és felengedjük hideg vízzel, majd a főzelékre szűrjük. Ezután jól átforraljuk, készre főzzük, majd a végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A debreceni párost megszurkáljuk, fővő vízbe tesszük, pár percig főzzük, és kivesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése