Néha nagyon megkívánom a sárgaborsó főzeléket, ezért készítettem.
Hozzávalók:
1/2 kg sárgaborsó
só
bors
egy darab füstölt szalonna, vagy hús
liszt
olaj vagy zsír
debreceni páros
Elkészítés:
Előző este be kell áztatni a borsót, jó bő lébe kell beletenni, mert nagyon sokat felszív. Az áztatólével együtt feltesszük főni, ha kevésnek látjuk a vizet, tegyünk még rá. Fedő alatt a füstölt áruval majdnem készre főzzük. Zsiradékban világos rántást készítünk, és felengedjük hideg vízzel, majd a főzelékre szűrjük. Ezután jól átforraljuk, készre főzzük, majd a végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A debreceni párost megszurkáljuk, fővő vízbe tesszük, pár percig főzzük, és kivesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése