2014. június 2., hétfő

Csirkehúsleves csigatésztával

A csirke véknyából pici levest készítettem. Csigával szeretjük, a kislányunknak kifejezetten ez a kedvence.


Hozzávalók
csontos hús
sárgarépa
petrezselyem
1 szem krumpli
1 fél karalábé
szemes bors

levesbetét (fejenként fél marék)

Elkészítés
A húst a zöldségekkel, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. A répát, meg a petrezselymet én úgy szoktam, hogy nem vágom szét, csak majdnem végig bevágom, kijön az íze, de mégse kell keresni a sok darabot. A borsot teatojásba teszem, nem úszik az se az alján, könnyen kivehető a végén.
Szóval ha felfőtt, akkor nagyon nagyon lassú lángon kell főzni, jó sokáig, hogy kijöjjenek az ízek, éppen csak hogy forrjon a leves. A habot le is lehet szedni, de a végére úgyis leülepszik. Ha megfőtt, akkor elkezd leválni a hús a csontról. Ekkor kivesszük a darabos dolgokat, és leszűrjük a levet, de úgy, hogy az edényt nagyon nagyon lassan mozgatjuk, nehogy felkavarodjon az alja.
Levesbetétet külön, sós vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és külön tálaljuk, nem fog összeragadni a hideg víz miatt. Csigával íme ilyen lett. Ízlés szerint bossal, erős paprikával is fűszerezhető, ki hogy szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése