Már régóta vágytam rá, vettem meggyet, a kislányommal ketten kimagoztuk, és ez lett belőle:
Mire észbe kaptam, ennyi maradt, alig maradt lehetőségem lefotózni:
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg margarin
25 dkg cukor (én ugyanennyi mézzel helyettesítettem)
17 dkg liszt
2 marék meggy
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Én mézzel csináltam, na azt ne várd, hogy mézzel habos lesz, a végeredmény mégis jó állagú, finom süti. Összekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjével és a liszttel, kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, a tetejére lisztbe forgatott magozott meggy, ízlés szerinti sűrűségben. A lisztezés azért kell, mert így felissza a nagyja levet, nem ázik el a tészta. Előmelegített sütőben kisütjük. Nekem a fogpiszkálópróba nem jön be, a sütőm nem tud kis lángon sütni, az alja ég, a teteje meg még majdnem ragad. Ekkor szoktam kivenni. De jó sütővel működhet ez a fajta próba. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése