2014. június 3., kedd

Majonéz házilag elkészítve

Már egy ideje foglalkoztat, hogyan tudnék minél több mindent magam készíteni, hogy ne kelljen venni, illetve, hogy egészségesebb élelmiszereket együnk. Ezért kiemeltem a töltött tojásos receptből a majonéz készítését, és elkészítettem. Finom lett, nem sikerült letesztelni, hogy meddig áll el a hűtőben :) Legközelebb az is meglesz.



Hozzávalók
2 tojás
1 tk. mustár
1,5 dl olaj

Elkészítés
Az egyik tojást megfőzzük. A nyers tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a főtt sárgáját, csipetnyi sót és a mustárt. Szerintem, hogy ne legyen csomós, érdemes a főtt tojást villával jól összetörni. Ezután álló robotgépet vettem elő. Ezután vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Az ember azt hiszi, hogy két tojásból nagyon kevés majonéz lesz, de nem, hiszen az olaj egészen sok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése