
Akkor kenjük rá a lapra! Borzalom, túl sok a krém! Vastag lesz! Agyaltam gyorsan, mit tudnék vele kezdeni. Hirtelen nem jutott semmi az eszembe, így hát, gondoltam, egy életem, egy halálom, rákenem az egészet! Rá a teteje, és kész! Gondolkodtam, hogy fel kéne dobni valahogy a tetejét, de aztán nem volt már rá energiám. Be a hűtőbe, hogy a margarin ne olvadjon el benne.
Másnap nézem (a művelet este történt), kóstolnám, a felső lap teljesen száraz, porlik, törik, de nem kemény! Azóta is azon agyalok, hogy lehetett volna megmenteni, hogy ne száradjon ki. Nektek van ötletetek?
Ja és a tökéletes állagú és ízű, ám vastagon krémes, száraz tetejű süti, íme:
És a recept:
Tésztalap:
Kikérdezem a nagymamámat, és hozom.
Krém:
25 dkg margarin
kb 200 g porcukor (ízlés szerint több vagy kevesebb, de így eléggé édes)
1 cs. pudingpor, ízlés szerint
3-4 kanál cukor, ízlés szerint
0,5 l tej
A pudingot úgy érdemes főzni, hogy pici tejjel a szárazanyagot csomómentesre keverjük, és amikor a többi tej felforrt, akkor hozzákeverjük, és kevergetve főzzük egy kicsit. Mint írtam, bedobtam a pudingot hűlni a lassan járó robotgépbe, addig gyorsan a margarint a porcukorral úgy, ahogy összekevertem, majd ez is ment bele a robotgépbe, míg jóóó krémes nem lett. Van a cukrászoknak olyan hosszú késszerű alkalmatosságuk, amivel jól lehet a krémeket a lapra rákenni, én is ilyet használok, az I*KEA-ban vettem, egy tortalapáttal együtt volt csomagban (nem biztos, hogy ez a neve, ezekben nem vagyok otthon.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése