Nem szeretem a macerás előkészületeket, ezért szoktam így csinálni a rakott krumplit. Így is ugyanolyan finom!
Hozzávalók
1 kg krumpli
kolbász
tejföl
sajt
olaj
1 fej hagyma
só
4-5 tojás
Elkészítés
A krumplit és a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A tojást megfőzzük. A tepsi aljára pici olajat öntünk, rá a hagymát. A fél adag krumplikarika megy rá, megsózzuk, rá a kolbász, karikára vágott főtt tojást. Ezután jön a másik adag krumpli, megsózzuk, rá a tejfölt, és a reszelt sajtot. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőbe tesszük. Mikor már a krumpli puhára párolódott, levesszük a fóliát és a sajtot picit megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése