Ugyancsak az Erdélyi Konyha Főzőiskola lépésről lépésre című füzetében találtam egy jó kis lángos receptet. Este összeállítod, dagasztod (én ezt géppel szoktam, lusta vagyok), be a hűtőbe, reggel ki, 10 perc alatt megvan a sütés :) És ami a legjobb: 2 napig eláll a hűtőben, amikor akarom, kiveszek belőle, és 10 perc alatt fincsi lángos gőzölög az asztalon!
Recept:
Tésztához
10 dkg liszt
5 dkg élesztő (nekem bevált a 10 g porélesztő a L*idl-ből)
kb. 3,5 dl tej (ez még kísérletezés alatt, mert itt az eredeti recept le van írva, 2,5 dl-t ír, de az annyira kevés, hogy a liszt fele ott figyel a tál alján tőle)
1 tojás
1 púpozott tk. só
Feltéthez
Ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, vagy akár lekvár is kenhető rá
Elkészítés:
A tésztához a lisztbe keverjük az élesztőt, a sót, a tojást, a tejet. Jól kidolgozzuk, és lefóliázva, vagy kelesztő tálba téve a hűtőbe rakjuk. Néhány órát állni hagyjuk. Én most 3 óra után készítettem.
Amikor készíteni akarjuk, olajozott kézzel szaggatunk belőle, és kihúzogatjuk vékonyra, majd bő forró olajban pirosra sütjük.
Kedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu
Kedves Tünde!
TörlésKöszönöm szépen a megkeresést, intézkedtem :)
Fruzsina