Ez az étel minden magyar háztartásban alap vasárnapi ebédnek számít, így én is elég sokszor készítem.
Az alapreceptet minimálisan felturbóztam, így sokkal finomabb, nem olyan unalmas.
Hozzávalók:
8-10 szelet hús (én a szárnyasokat szeretem, abból készítem)
2-3 db tojás
zsemlemorzsa
só
bors
fokhagymapor
olaj
A hússzeleteket kiklopfoljuk (potyoljuk), sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral szórjuk mindkét oldalát. Ezután panírozzuk: a szeletek mindkét oldalát beleforgatjuk először lisztbe. Én korábban kézzel csináltam a panírozást, de egy ideje áttértem a villára, így tiszta marad a kezem. A lisztet le kell rázogatni kicsit, mert ha sok a liszt, nem tapad a tojás rá. A lisztezés után felvert, sózott tpjás következik, mindkét oldalon, majd a zsemlemorzsa, ismét mindkét oldalon. Ezután forró olajban kell kisütni. Én olajsütőt használok, de lehet serpenyőben is. Ez utóbbinál a vége felé habosodik az olaj, de állítólag ha beletesz az ember egy picike szódabikarbónát, a hab elillan. Ezt még nem próbáltam. Ha ti kipróbáltátok, írjátok meg, bevált-e!
Az olajsütőből az olajat kihűlés után leszűröm, és mehet bele a krumpli sülni!
Köretnek lehet rizset, sült krumplit, tört krumplit adni, én szeretem a sült zöldségeket is pici Vegetával leszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése