2014. május 28., szerda

Kenyér teljes kiőrlésű lisztből - variációk egy témára 1.

Az előző kenyérreceptet használtam, azóta itthon sütöm a kenyeret, annyira bevált. Teljes kiőrlésű kenyeret eszünk már egy ideje, a pékségben is mindig olyat vettünk. Elkezdtem tesztelgetni a liszteket, a különböző keverékeket. Most a Nagyi titka teljes kiőrlésű búzalisztből készítettem, mindhárom bögrét ebből adtam a keverékhez. A tészta hihetetlen könnyen állt össze, ruganyos lett. Kelés után sokkal lágyabb lett, mint a többi, és szebb, kerekebb lett pihentetés után, sülés közben sem esett össze. Az íze is finom, szép a kérge. Még a repedést nem sikerült megállítanom, nyersen nem vágható ez a fajta tészta, még gondolkodom, mit lehetne tenni. A végeredmény:


Szerk. (2014. 06. 01.): A 3 bögrényi teljes kiörlésű liszt túl soknak bizonyult, hamar elkezdett morzsálódni, és nagyon barna lett, kihülés után nem volt olyan élvezetes az íze. Úgy tűnik, hogy a 2 bögre teljes kiörlésű, 1 bögre kenyérliszt kombináció válik be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése